Keurslager De Worstepinne ook komend jaar weer Keurslager!
Keurslager De Worstepinne mag zich met recht weer een jaar lang 'Keurslager' noemen.
Keurslager De Worstepinne voldoet aan alle door de Vereniging van Keurslagers gestelde eisen. Diverse (onverwachte) keuringen hebben dat uitgewezen. Als bewijs hiervoor is het 'Certificaat bedrijfskeuring 2020-2021' uitgereikt. Keurslager De Worstepinne heeft twee uitgebreide keuringen met succes doorstaan. De ene keuring werd uitgevoerd door een kwaliteitsbureau, de andere door de Vereniging van Keurslagers.
Kwaliteit
Een onafhankelijk laboratorium, het Kwaliteit Bewakingsbureau voor Levensmiddelen B.V. (KBBL) onderzocht de microbiologische kwaliteit van vleesproducten. Ook controleerde het KBBL of de voorschriften op het gebied van HACCP zijn nageleefd. Op alle aspecten van deze keuring scoorde Keurslager De Worstepinne uitstekend.
Keurslagerformule
Een regioadviseur van de landelijk Vereniging van Keurslagers inspecteerde Keurslager De Worstepinne op hygiëne, versheid, assortiment, vakmanschap, klantvriendelijkheid en presentatie. Uitgangspunt bij alle keuringen zijn de richtlijnen die zijn vastgelegd in het officiële Keurslager formulehandboek. Ook voor deze keuring behaalde Keurslager De Worstepinne een zeer goed resultaat. De Worstepinne haalde een totaal resultaat van 8,9, het geen zeer goed te noemen is binnen de gehele organisatie.
De Beste
Niet alleen bovenstaande keuringen zijn een bewijs voor de kwaliteit van Keurslager De Worstepinne. In 2009, 2010 én 2011 werd de Keurslager door de consumenten uitgeroepen tot Beste Foodspeciaalzaak van Nederland. Deze publieksprijs wordt bepaald door de resultaten van het grootste consumentenonderzoek van Nederland dat ieder jaar wordt uitgevoerd door Q&A in opdracht van de Stichting ING Retail Jaarprijs. De titel 'Beste Foodspeciaalzaak' hebben de Keurslagers met name te danken aan de goede service, het klantvriendelijke en deskundige personeel en het uitstekende assortiment.
Regelmatig worden de producten uit dit assortiment, zoals rundergehakt en hamburgers, door de Consumentenbond als beste getest.
Keurslagerij de Worstepinne gaat d'ran voor Nic Hartgers!
Oud Sportclub Doesburg speler Nic Hartgers speelt vanaf zijn 9de jaar bij De Graafschap. In het Paasweekend gaat hij met zijn team De Graafschap O12 (D2) naar Londen om daar een tweetal wedstrijden tegen topteams te spelen. Om deze reis te kunnen bekostigen, heeft Nic een sponsoractie op gezet waarbij familie, vrienden en kennissen hem konden sponsoren door middel van het verzamelen van lege statiegeldflessen, heitje voor karweitje en een sponsoractie “Train mee met de D1” vanuit de Graafschap.
Keurslagerij De Worstepinne sponsort Nic voor de Supertalentenmuur in de Business Club van de Graafschap in stadion de Vijverberg. Toen Henk en Dinie hoorden van de reis van Nic waren ze wederom en vol enthousiasme bereid om deze actie te ondersteunen door het opzetten van een geweldige winkelactie.
Op zaterdag 12 maart werd in Doesburg de festiviteit Kleurrijk Doesburg gehouden. De winkel van Keurslagerij De Worstepinne was in de kleuren van de Graafschap (blauw-wit) gekleurd en ze hadden de actie “Alle ballen voor Nic” op touw gezet. Klanten konden 4 gehaktballen voor € 6,95 kopen waarbij de volledige omzet ten goede van Nic kwam. De gehaktballen waren door Nic zelf gemaakt. Een geweldige actie waaraan familie, vrienden en kennissen massaal gehoor gaven.
Vrijdag 18 maart reikte Henk Jansen van Keurslagerij de Worstepinne de cheque aan Nic uit. Maar liefst 42 pakketjes gehaktballen waren verkocht. Dit maakt het totaalbedrag op € 294. Een geweldige prestatie dankzij Keurslagerij De Worstepinne!!
Jubilerende Worstepinne neemt klanten mee op 'werkbezoek'
Dinie en Henk Jansen vieren deze maand dat zij precies dertig jaar geleden Slagerij de Worstepinne in Doesburg begonnen. Inmiddels is de Worstepinne nog maar de enige vakslager in het centrum van Doesburg en heeft deze keurslager een grote schare trouwe klanten opgebouwd. Op dinsdag 20 mei namen Dini en Henk vijftig van hun trouwe klanten in een luxe touringcar mee op ‘werkbezoek’. Zij wilden graag laten zien waar hun prachtige vlees vandaan komt en op welke professionele en verantwoorde manier hun vaste slachterij werkt.
Slachterij
Zo voerde de tocht eerst naar Vleesvee Integratie Twente (VIT) in Oldenzaal. Deze rundvleesgrossier verwerkt wekelijks zo’n 80 a 100 runderen en levert dat kwalitatief hoogwaardig rundvlees aan kwaliteitsslagers, zoals de Worstepinne. Het gezelschap kreeg – grappig uitgedost in witte jassen en beschermende hoofdkapjes – de hele procesgang vanaf aanvoer van de runderen , via de slacht (die die dag niet plaats vond) en de moderne uitsnijding te zien tot de afvoer in de kratten van vacuüm verpakte rundvleesdelen. Misschien dat dit geen bezoekje voor vegetariërs was, maar deze klanten waren onder de indruk van de professionaliteit, de hygiëne, het vakmanschap en de toegewijde aandacht voor dier en vlees.
Mesterij
Vervolgens verplaatste de bus het hele gezelschap naar twee nabij gelegen mesterijen waar koeien (vooral de Blondes d’Aquitaine en zgn. Belgische Blauwen) speciaal gefokt en gemest worden om de prachtige kwaliteit van hun vlees. Het werd snel duidelijk: hier wordt met passie gewerkt aan zeer gezonde koeien, die na een goed leven in de wei en op de stal, op een zeer verantwoorde manier voorzien in onze behoefte om een mooi en gezond stuk rundvlees. En Dinie en Henk waren er trots op aan de klanten te kunnen laten zien met welke prachtige kleinschalige bedrijven zij al vele jaren samenwerken.
Cultureel einde
Nadat het gezelschap naar Bathmen was verplaatst werden ze eerst getrakteerd op een heerlijk indisch buffet, aangevoerd vanuit de eigen keuken van de Worstepinne. Henk en Dinie Jansen komen oorspronkelijk uit Bathmen en zijn daar nog vaak in hun vrije tijd. En nou is het bijzondere dat Henk – die we toch vooral kennen als de vriendelijke man in de slagerswinkel – in zijn vrije tijd al diverse toneelstukken en een boeiend boek heeft geschreven, allemaal met betrekking tot de geschiedenis van Bathmen. En Dinie, die normaal in de werkplaats van de slagerij allerlei prachtige slagersproducten maakt, produceert en regisseert die toneelstukken. Ongelooflijk, maar waar! Omdat deze maand ook gevierd wordt dat de Oranjevereniging van Bathmen 200 jaar bestaat (de oudste van Nederland) schreef Henk maar liefs vier korte eenakters over die geschiedenis, die Dinie nu weer regisseert. Al hun gasten werden opgesplitst in vier kleine groepjes en kregen in een soort carrousel op vier verschillende locaties de vier toneelstukken te zien.
Hoe bijzonder wil je het hebben: je gaat met je slagers op stap voor een werkbezoek aan Twente en je krijgt als kers op de taart vier toneelstukken in en over Bathmen te zien, geschreven en gemaakt door diezelfde slagers… Toen de touringcar ’s avonds laat weer in Doesburg arriveerde waren de complimenten voor deze bijzondere mensen met hun prachtige zaak dan ook niet van de lucht.
Peter van den Brandhof, Doesburg