De Worstepinne, Keurslager

BBQ attributen

Wij hebben tal van attributen voor u die bij uw barbecueparty van pas kunnen komen. Bij alles geldt: alleen bij afname van vlees.

 Borden en bestek (per set)  € 0,60
 Plastic: complete sets per 20   € 7,50
 (dus 20 borden, vorken en messen)  
 Statafel  € 6,00
 Gasbarbecue 30 personen incl. gas  € 20,00
 Houtskoolbarbecue  gratis
 Reuzenpan "klein" incl. gas  € 20,00
 Reuzenpan "groot" incl. gas  € 40,00
 Tafel + 2 banken  € 15,00

Schoonmaken

Heeft u geen tijd, gelegenheid of zin om de spulletjes schoon te maken, dan kunnen wij dat voor u doen. 

 Barbecues  € 15,00
 Reuzenpannen  € 15,00
 Borden en bestek (per set)  € 0,40

 

Bezorgkosten

Terughaalkosten: tarieven gelijk aan bezorgkosten 

 Doesburg  € 5,00
 Hummelo / Keppel / Angerlo  € 7,50
 Overig per kilomet  € 0,50

 

Briketten

 Briketten (2 kg)  € 2,95
 Barbecue direct  € 2,75
 (geen aanmaakblokjes nodig)  

 

Barbecuetips

Tips voor een top barbecue!

  1. Steek de barbecue minimaal 1 uur van tevoren aan!
  2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Plaats daartussen de aanmaakblokjes en steek die aan. Verspreid de houtskool over de barbecue als hij goed gloeit.
  3. Zijn de vlammen gedoofd en de houtskool of de briketten grijs, dan is de temperatuur goed om te beginnen!
  4. Hou in de gaten wanneer er nieuwe kolen bij moeten, dan hoeft de barbecue niet opnieuw te worden aangestoken.
  5. Haal het vlees een uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen, maar laat het niet in de volle zon liggen!
  6. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
  7. Gebruik een tang of spatel (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vleesbewaard.
  8. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
  9. Op een houtskoolbarbecue moet vlees dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en letgoed op de kleur: 
    1e rundvlees (biefstuk) rood/rosé (48-55 graden)
    2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rosé/gaar (58-65 graden)
    3e varkensvlees en papilottes helemaal gaar (65 graden)
    4e voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs
  10. Misschien overbodig, maar verplaats nooit een brandende barbecue!

De Worstepinne, Keurslager

Ooipoortstraat 30
6981DV Doesburg
0313472314

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 20:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten