Het is buiten koud en guur, het is winter.  Met zijn eigen aantrekkelijke kanten. Gezellige avonden, de warme kachel en lekker eten. Wat kunnen wij u bieden...

We hebben in elk geval een heerlijk 'oud nieuw' product voor u. Het is een soort van retro-product: het zwoerdrolletje. Een stukje zwoerd met varkenvlees erin, lekker gekruid, opgerold en gebonden, daarna gekookt en vervolgens in het zuur gelegd. Aan plakjes snijden en koud eten of even opbakken: je proeft de jaren veertig en vijftig…

Buiten huilt de wind om het huis, maar binnen staat de kolenkit paraat

Met de 'R' in de maand denken we natuurlijk ook weer aan rundvlees. Een heerlijke riblap, smakelijke entrecote of misschien wel de onovertroffen biefstuk van de haas.

herfst
stamppot-buffet
Kerst-rollade

Rookworst

Een topper in ons assortiment. In onze worstmakerij worden vele worstsoorten gemaakt, maar de rookworst (fijn en grof) beslaat ongetwijfeld het grootste aandeel. De grondstoffen worden met zorg samengesteld en vervolgens worden de worsten in de eigen rokerij op een bed van beukenzaagsel gerookt.

Uit onze advertentie van 19 oktober 1989: Een herfstige mist ligt over de stad. Het is windstil, half tien ’s avonds. Vindt u het dan ook zo lekker ruiken in Doesburg? Een bijna weemoedige geur dringt uw neus binnen….. Bij Keurslagerij de Worstepinne  wordt dan de (natuurlijk!) zelfgemaakte rookworst op ambachtelijke wijze gerookt. Uit smeulende beukenkrullen kringelt de rook naar boven. Urenlang. Tot dat de smakelijke goud-gele kleur is bereikt. Dan worden de worsten uit de rokerij gehaald om de volgende dag hun weg te vinden naar de liefhebbers van èchte rookworst. En Doesburg kan inmiddels rustig gaan slapen, de Rookworst is weer klaar!

Onze rookworsten zijn heerlijk bij stamppotten, wintersoepen, op een broodje, als snack etc..

Goud

Tijden de nationale georganiseerd door de Vereniging van Keurslagers is vooral gelet op geur, kleur, smaak en samenstelling.

De vakjury stelde vast dat de ambachtelijke rookworst van Keurslager De Worstepinne het gouden certificaat verdiend.

Rookworst

Balkenbrij

Voor velen roept dit produkt een gevoel van weemoed op. Men kent het nog van vroeger. We hebben balkenbrij in 2 varianten: met en zonder krenten en rozijnen.

Balkenbrij is onder andere heerlijk bij de broodmaaltijd. Even kort en krokant bakken.

Specialiteiten

Echte Hollandse specialiteiten zijn onze bakbloedworst en bakleverworst. Heerlijke producten van uw ambachtelijke keurslager voor op brood of voor bij de warme maaltijd.

Voor bij de zuurkool (hebben we voor u – uit het vat!) hebben we vanzelfsprekend casselerrib voor u. Dit produkt wordt door ons gepekeld en gerookt. U kunt het zowel koken, alsook bakken. Een klassieker!

Speksoorten

We hebben mager gerookt spek voor u (eventueel in reepjes), zeeuws spek, vet spek, katenspek (op roggebrood bij erwtensoep), zuurkoolspek enzovoort.

Rolpens in zuur

Een ouderwets rundvleesproduct die het nog steeds goed doet. Traditioneel gebakken bij rode kool.

Genieten!

Wild en gevogelte

Met name in de decembermaand is wild (weliswaar op bestelling) volop te leveren. Voor kalkoenprodukten, maar ook bijvoorbeeld eendenborstfilet kunt u het hele jaar bij ons terecht.

De Worstepinne, Keurslager

Ooipoortstraat 30
6981DV Doesburg
0313472314

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 20:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten